Workshops en trainingen

Aanbod 2021

We gaan er vanuit dat we ook in de komende maanden een bijdrage mogen leveren aan persoonlijke groei en ontwikkeling. Iedereen die vooruit wil in het vak van imageconsultant is van harte welkom.

Wil je je aanmelden voor een training of een workshop,
stuur dan een mail naar in

fo@artofimage.nl

 Prijs workshop € 159,00 
(Korting van € 50,00 voor bij Art of Image aangesloten consultants)

 

 

Verhoog je omzet met make-up
15 april2021

In deze workshop gaan we dieper in op de 10 stappen die we kunnen zetten in een make-upadvies. We nemen iedere productgroep onder de loep en bekijken wanneerje welke kleuren kunt adviseren met en zonder gebruik te maken van het werkschema make-up. Er wordt aandacht besteed aan de basistechnieken voor het opbrengen van een perfect 10-stappen plan. 

Duur: 1 dag
Investering: € 159,00 excl. BTW.
tijd: 10.00 uur – 17.00 uur
Aantal deelnemers: minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers
De workshop is inclusief syllabus, consumpties en lunch.
Workshopleider: Milena Stevens

Make-up is bij uitstek een bindmiddel voor klanten. Op basis van herhalingsaankopen bouw je een relatie op met je klant. Je kunt ze informeren over nieuwe kleuren, en uitnodigen meer te leren over speciale technieken. (training visagie) 
Perfecte make-up zal nooit overheersen. Het brengt slechts het mooiste in het gezicht naar boven. In deze zeer praktisch georiënteerde workshop ga je zelf aan de slag.  We staan stil bij het proces van adviseren voor de klant. Hoe kun je een klant het beste helpen een keuze te maken uit het uitgebreide scala van producten.
En na een goed advies past natuurlijk een goede verkoop. Met eenvoudige tips en adviezen leer je de make-up beter te verkopen. 
In deze workshop wordt gewerkt met make-upproducten van Art of Image.
Milena Kaas is trainer visagist. Zij kent als geen ander de kneepjes van het vak. Zij vertelt deskundig over haar passie en weet te inspireren door haar ervaring.

 

 

Presenteren kun je leren
donderdag 22 april

In deze workshop krijg je handreikingen voor een goede opbouw en aanpak van een presentatie. Door video-interactie reflecteer je op jouw eigen handelen.

Duur: 1 dag
Investering: € 159,00 excl. BTW.
tijd: 10.00 uur – 17.00 uur
Aantal deelnemers: minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers
De workshop is inclusief syllabus, consumpties en lunch.
Workshopleider:  Martijn Maas 

Je ontwikkelt en je groeit. Je bent een prima imageconsultant en dan word je gevraagd voor een presentatie. Je bezit veel kennis over kleur en stijl, maar presenteren is een ander vak. Toch wordt er van je verwacht dat je deze discipline net zo goed beheerst als het inhoudelijke vak. 

Tijdens een presentatie is het allereerst belangrijk om contact te maken met je publiek en met hen te interacteren. Dat betekent dat je niet alleen iets voordraagt, maar dat je werkelijk met je publiek communiceert. Je wisselt dus iets uit in plaats van dat je hen passief laat luisteren. Deze interactie kun je sturen door de keuze van plaats, het aannemen van een passende houding, een juiste afstemming van je bewegingen, een variërend stemvolume en een goede timing van aankijken en wegkijken. Expressieve mimiek en ondersteunende gebaren bevorderen het contact met de groep en verhogen de levendigheid van het verhaal. 

We besteden aandacht aan de kenmerken voor een goed ontspanningsniveau:

  • zelf actief kijken i.p.v. bekeken voelen
  • aandacht schenken i.p.v. er door te worden opgeslokt
  • kijken i.p.v. ontwijken
  • contact met het publiek i.p.v. alleen voelen staan
  • Als deelnemer aan de workshop bereidt u een presentatie voor van ongeveer 3 minuten over een onderwerp dat raakvlakken heeft met het eigen vakgebied.

Martijn Maas heeft uitgebreide ervaringen in het presenteren. Op evenementen en bij presentaties is hij degene die zonder schroom de microfoon pakt en op zoek gaat naar de interactie met de aanwezigen. Ook als oud-directeur van een basisschool stond hij veelvuldig voor grotere groepen om zijn verhaal gepassioneerd te delen.

 

     

 

Verkorte analyses voor winkels en bedrijven
donderdag 17 juni

Duur: 1 dag
Investering: € 159,00 excl. BTW.
tijd: 10.00 uur – 17.00 uur
Aantal deelnemers: minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers
De workshop is inclusief syllabus, consumpties en lunch.
Workshopleider: Marjo Maas

Wanneer je een opdracht krijgt voor kleurenanalyse op een van bovengenoemde locaties is het steeds weer de vraag hoe pak ik dit aan. Afhankelijk van de wens van je opdrachtgever moet er vaak een plan gemaakt worden. Maar ook als je naar eigen inzicht kunt handelen, bijvoorbeeld op een beurs, weet je vaak niet wat wijsheid is. Geef ik mijn kennis al weg d.m.v. snelle analyses, beperk ik me tot analyses van koel en warm of doe ik geen analyses maar probeer ik bijvoorbeeld door een presentatie de aandacht te trekken.
Vaak wil je dat er nog meer opdrachten uitkomen nadat jij jezelf hebt kunnen presenteren, maar hoe ga ik dan te werk?
Voor consultants die hier graag wat meer over willen weten en d.m.v. oefeningen op ideeën gebracht willen worden, is deze workshop uitermate geschikt.
We gaan samen aan de slag om goed beslagen ten ijs te komen en zo dan ook te komen tot meer afspraken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Train de trainer
Leer hoe je kunt werken met grotere groepen.
Maak interactieve presentaties en benut de kennis van de groep op de juiste manier.

Duur: 1 dag
Uw investering: € 159,00 excl. BTW.
tijd: 10.00 uur – 17.00 uur
Aantal deelnemers: minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers
De workshop is inclusief syllabus, consumpties en lunch.
Workshopleider:  Martijn Maas 

Tijdens deze workshop gaan we actief met elkaar aan de slag. Wat voor mogelijkheden zijn er om met een grotere groep te werken en hoe maak je een planning voor een gezellige en informatieve avond. Edutainment wordt het ook wel genoemd. Een combinatie van educatie en entertainment.

We besteden ook tijd aan de planning. In de voorbereiding bepaal je in samenspraak het doel van de bijeenkomst. Als je de verwachtingen kent, kun je er je planning op afstemmen. Wat wordt je inleiding, wat is de kern van je activiteit en hoe afwisselend ga je het aanbieden. Alleen laten luisteren is niet genoeg. Sterker nog, van kennis die alleen op deze manier wordt aangeboden blijft nauwelijks iets hangen. Als mensen het zelf mogen doen is het rendement het grootst.

Dit laatste wordt in deze workshop dan ook veel toegepast. Je leert het meest als je werkvormen uitprobeert en bedenkt. Je merkt ook dat als mensen in beweging komen de tijd vliegt. Als leider van een werkvorm hoef je niet kost wat kost alle kennis die je bezit over te brengen. Het is beter om cursisten te laten ervaren dat jij de kennis bezit.

Natuurlijk is het fijn als je zelf over de nodige creativiteit en inventiviteit beschikt, maar ook zonder die uitgesproken kwaliteiten kun je een boeiende activiteit ontwikkelen. Leer het in deze workshop!

Martijn Maas is vele jaren werkzaam geweest in het onderwijs. Als directeur van een basisschool was hij vanzelfsprekend bekend met didactisch werkvormen voor grotere groepen. Coöperatief leren was materie die hem aansprak. Samenwerkend leren, leren van en door elkaar. In de workshop wordt o.a. gebruik gemaakt van deze werkvormen.